top of page
  • Pavella

Probuzení


Při pohledu na astrologickou mapu je nyní nejzásadnější obrat planety Pluto z retrográdního směru vpřed, a to po pěti měsíčním (od 25.4.2020 do 4.10.2020) ponoru psychologickém i fyzickém do hlubin a propadlišť našeho doposud ideálního světa. Celý svět pocítil mocnou sílu nekompromisního Pluta, pána podsvětí, spolu se Saturnem, pánem života a smrti, omezující životní podmínky na minimum a nastavivší nouzový stav všech, bez ohledu na rasu, věk či společenský statut, kdy hlavním tématem lidstva byla a stále je pudová záchrana stávajícího a „přežití“. Období retrográdního Pluta bychom mohli přirovnat k probuzení se ze spánkové paralýzy, kdy si náš mozek začal postupně uvědomovat „fekálie“ a „infekci“, tedy nákazu a zkaženost našeho světa a života, „hostující parazity“, kteří zkouší naši imunitu, tedy odolnost a přivádí nás k naprostému vyčerpání. Ale náš polospící mozek nedokáže ještě dostatečně odlišit tuto realitu od snu, čemuž do jisté míry napomáhaly i konjunkce Jupitera s Plutem, působící na jednu stranu s nadlidskou silou a nadějí o záchranu stávajícího stavu, s enormními finančními balíky. Na stranu druhou, silou zbavit se dosavadního názorového přesvědčení o neměnnosti světa. A tak jsme sténali, prudce rozhazovali rukama, různě sebou škubali, demonstrovali a bojovali s neviditelným nepřítelem a marností, jako za nočního děsu, kdy neviditelný vir (Pluto – Hádés nosil neviditelnou helmu), zbořil naše jistoty. Retrográdní Pluto nám pomohlo dostat nás ze zaseknutého stavu, z našeho „spánku“ v nehybné konzumní realitě, kdy jsme kolem sebe již nevnímali ten neskutečný děs. Ponořilo nás do očistného hloubkového procesu.


Přímý chod Pluta, který právě nastává, je o probuzení se z této noční můry, o vynesení z bahna na světlo světa pravdu o sobě, o světě kolem nás, o očištění se od všeho zbytečného, co nepotřebujeme ke svému přežití a od toho, co nás brzdí v našem osobním i celospolečenském vývoji. Máme opustit přežilé a staré zvyky a návyky, proměnit stávající třídní hierarchii, téměř zemřít, abychom se znovuzrodili, tak jako housenka se skrze zámotek promění v krásný motýl. Jde o naší vnitřní přeměnu, obnažení se, autentičnost jak osobní, tak celospolečenskou. To je však proces velmi dlouhodobý, kdy zdá se, nyní nastává jakýsi obrat, kterému napomáhají epochální planetární konstelace roku 2020, které jen tak nemají obdoby – konjunkce Saturn Pluto 12.1.2020 provázela v historii obě světové války i středověký mor. I my, celý svět, nyní válčíme proti neviditelnému viru. Avšak jen viru?

Dále nás provázela konjunkce Jupiter Pluto 5.4.2020, 30.6.2020, širší konjunkce nad orbis 1° Jupiter Pluto Saturn v posledních dnech tohoto září. Před námi je ještě třetí konjunkce Jupiter Pluto 12.11.2020, Jupiter Saturn v Kozorohu 15.12.2020 a ve Vodnáři 21.12.2020. Tato planetární setkání mají dalekosáhlý dopad, jsou dlouhodobou záležitostí. Očistný proces archetypu Kozoroha bude probíhat do doby, než Pluto projde tímto znamením do následného znamení Vodnáře, a to je 23.3.2023, po 15 letech, kdy do tohoto znamení vstoupil. Pak se zaměří na naše vodnářské kvality – humanitu, rovnoprávnost, třídní rozdíly, reformy, techniku, vědu, ale také na to, jak umíme být individualističtí či jak budeme ochotní se podřídit většímu celku či být svobodní. Definitivně staré nahradí novým a přinese nové formy existence nás všech, zájem o obyčejné lidi, o přírodu a vesmír. Vodnář, na rozdíl od Kozoroha, hledajícího bezpečí v konzumním způsobu života, pravidlech a řádu, si vystačí s málem, a to pokrokem a svobodou.

Na závěr přidávám krátké video s Jordanem Berntem Petersonem, klinickým psychologem na téma "Opravdu chcete bezpečí?"


Pavella

CHCI ODBĚR ASTRO BLOGU!

Děkuji!

podpořím tvorbu blogulibovolným a dobrovolnýmfinančním příspěvkem

Licenceautorská právaVšechna práva vyhrazena jolyon dupuy scul.jpg
bottom of page